T +32(0)16 80 06 50
F +32(0)16 82 52 58
E-mail

Bedrijf


(Klik op de afbeelding om te vergroten)

Meer dan 50 jaar geleden startte ARD Benelux (AutoRadiatoren en Distributie - voorheen ook gekend als Radiateurs L’Auto) in hartje Brussel als hersteldienst voor radiatoren en koeldelen voor diverse toepassingen.

Al snel werd het toepassingsgebied uitgebreid met de verkoop van nieuwe koeldelen (radiatoren, oliekoelers, industriële koelers, ...) die vanuit het centrale magazijn te Mollem (Asse) in de gehele Benelux werden geleverd.

Bij de opkomst van wagens uitgerust met aircosystemen, zag ARD Benelux al zeer snel dat dit een “specialisme” in de markt zou worden en daarom investeerde men maximaal in zowel kennis, als producten (condensores, compressoren, filterdrogers, aircovulsystemen, ...).

De laatste jaren werd het gamma nog verder uitgebreid met Intercoolers/Turbokoelers – het stijgend aantal Tdi, Tsi en andere aan turbo’s gerelateerde motoren zorgt voor een groeiende vraag naar deze producten.

In 2013 werd ARD Benelux onderdeel van de Unipart Group of Companies (UGC), met hoofdkwarier te Oxford (UK). UGC produceert en verdeelt een zeer breed gamma van koelsystemen en koeldelen wereldwijd. Sinds de oprichting van de eerste UGC radiatorfabriek in 1909, zijn er verscheidene herstelateliers en fabrieken van koeldelen in het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en de verenigde Arabische Emiraten met succes opgericht.

In februari 2014 besliste UGC, op basis van de bij hen gekende constante innovatie en hoogwaardige kwaliteitseisen, om de activiteiten van ARD Benelux in een uitgebreidere en gespecialiseerde omgeving onder te brengen.

In het nieuwe, meer dan 1000m² grote industriële atelier te Tienen, kan ARD Benelux U een professionele oplossing op maat aanbieden in de volgende activiteiten:

- verkoop en herstelling van koeldelen (radiatoren, interkoelers, oliekoelers, ...) voor automobiel, landbouw en industrie
- verkoop en herstelling van aircodelen (condensors, compressoren, filterdrogers, ...) voor automobiel, landbouw en industrie
- aircoservice mobiel en in house
- alu lassen

Daarnaast opteerde UGC om de brede voorraad van nieuwe delen (voor distributiedoeleinden) naar een nabijgelegen opslagruimte van ruim 9000m² te verplaatsen.

Deze zeer uitgebreide stock (zowel in volume, als in gamma), gekoppeld aan de meest moderne logisitieke mogelijkheden, zorgen dat U steeds het juiste deel voor de koeling van uw systemen bij ARD Benelux kan vinden!

Bent U op zoek naar een partner voor een TOTAALOPLOSSING voor al uw problemen mbt koeling, dan is ARD Benelux uw perfecte kandidaat !!!